viernes, 15 de abril de 2022

Sant Jordi! 80 libres pel projecte "Llibres a tot arReus"

 

Un dels nostres socis ha fet una interessant aportació de llibres per distribuir a Sant Jordi sota el nostre projecte "llibres a tot arReus". Hi ha una mica de tot, amb autors coneguts i temes d'interès. Durant la setmana els prepararem i els deixarem llestos per distribuir (els netegem i revisem, els fiquem un QR del projecte i les protegim amb film).




Digitalització de llibres

A Ĝuo també tenim un projecte de digitalització en marxa. Disposem d'un escàner DIY d'un dels socis, que permet tractar els llibres sense fer-los mal bé (és un sistema per fotografiar-los i després es digitalitzen les fotografies amb un software especial).


Actualment, digitalitzem llibres, de temàtiques de l'interès de l'associació, que es troben en domini públic (pel general, autors que van morir fa 70 anys, per autors extraeuropeus, i 80 anys, per europeus. I període similar a contar des de la publicació d'obres d'entitats).

Ja hem digitalitzat un llibre del V Congrés internacional d'Esperanto que es va fer a Barcelona el 1909.

Descarrega: V Internacia Kongreso de Esperanto

I el llibre "Cosas de Reus, recorts d'un jove que ja no ho es" de 1900, escrit per Josep Güell i Mercader (1840 - 1905). Malauradament, al nostre original li manquen pàgines i l'escaneig està incomplet (Si poguéssim accedir a un millor original, completaríem l'arxiu digital)


Descarrega: Cosas de Reus





domingo, 10 de abril de 2022

Projecte: "Libres a tot arReus"

 La nostra associació té el projecte "Llibres a tot arReus" de reutilització de llibres usats. La mecànica està inspirada en "bookcrossing" que ja és un clàssic. En cada llibre adjuntem un codi QR que porta a un formulari on pots ficar les dades del llibre que t'has trobat. El formulari també t'ajuda a ficar en circulació llibres tu mateix o donar-los a la nostra associació.

Avui hem engegat el nostre projecte físicament, distribuït 12 llibres. Alguns de coneguts autors de ciència-ficció com: Asimov, Michael Crichton, Verne, Arthur. C. Clarke, Stephenie Meyer. També s'hi han distribuït llibres infantils i fins i tot de Jorge Bucay (tot i que no és massa del nostre estil).

Els llibres són donacions dels nostres socis.
 
Hem preparat les etiquetes i els hem embolicat en film, perquè no es facin mal bé.
 


En el següent mapa pots veure on han estat. Al cap de pocs minuts ja hem rebut diverses respostes, fins i tot de persones disposades a participar!

Comencem!

Ja estem en marxa! Fa només uns dies que tenim l'associació registrada, encara ens faltem alguns detalls administratius, però ja hem començat a organitzar-nos.

Però... Què és l'Associació Ĝuo?

Bé, en comptes de donar-te una explicació apresa i corrent, quan puguem, tindràs totes les explicacions en les pàgines de la barra superior.

De moment estem en... construcció :-)

Recomendaciones para estudiar esperanto en diferentes formatos

Algunas recomendaciones para estudiar esperanto en diferentes formatos: Papel Esperanto de Miguel Gutiérrez Adúriz. Es el libro utilizado po...